HEALTHY HOME

Het is u als parketspecialist ongetwijfeld bekend dat hout een gezond en duurzaam materiaal is dat kan zorgen voor een gezonde leefomgeving. Helaas is dit voor veel mensen nieuwe informatie, terwijl hout in huis juist bijdraagt aan een betere gezondheid. Daarom introduceert T&G Wood… Healthy Home

Met deze Healthy Home campagne willen wij hier verandering in brengen. Dit hopen wij te bereiken door de beste eigenschappen van houten vloeren in de spotlights te zetten zodat de particulier vaker de juiste keuze maakt en voor een houten vloer kiest.

“Healthy Home begint met een houten vloer.”

 

 

 

Hout zorgt voor een gezonde leefomgeving

We spenderen 80 tot 90% van ons leven in gesloten ruimtes, waarin we allerlei stoffen inademen. Onder deze stoffen bevinden zich ook schadelijke stoffen. Het is belangrijk voor onze gezondheid om de inname hiervan tot een minimum te beperken. Hierbij kan een houten vloer helpen. Een houten vloer heeft een hard oppervlak waar geen (schadelijke) stoffen in kunnen gaan zitten. Stoffen die op het oppervlak liggen kunnen zo gemakkelijk worden afgenomen.

Luchtreiniger en/of luchtbevochtiger

Een houten vloer zorgt dus al voor een gezondere leefomgeving. Om ervoor te zorgen dat resterende schadelijke stoffen worden verwijderd, adviseren wij de aanschaf van een luchtreiniger en/of luchtbevochtiger. Een luchtreiniger reinigt de lucht door stof, allergenen en virussen op te vangen. Daarnaast zorgt de juiste luchtvochtigheid ook voor een goede gezondheid en behoud van de houten vloer.

“Een houten vloer is de natuurlijke manier om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren.”

 

Hout is van nature duurzaam

Een houten vloer is een duurzaam product omdat het een lange levensduur heeft. Zo kan een houten vloer van Cinzento Custom Made® tientallen jaren meegaan. Het opnieuw schuren en behandelen van een houten vloer zorgt ervoor dat deze er weer als nieuw uitziet.

Daarnaast kan hout volledig gerecycled worden. Er bestaat een cyclus waardoor het hout van een houten vloer telkens opnieuw gebruikt kan worden voor allerlei doeleinden.

“Een houten vloer is voor iedere woning een duurzame investering.”

 

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is nu belangrijker dan ooit. Wij produceren onze exclusieve houten vloeren daarom ook duurzaam. Zo ligt het dak van ons bedrijfspand vol met zonnepanelen. Hierdoor zijn wij zelfvoorzienend op het gebied van elektriciteit en kunnen wij CO² neutraal produceren. Ook voorzien deze zonnepanelen elektrische auto’s van een volle accu.

Wij oliën onze houten vloeren met VOC-vrije olie (Vluchtige Organische Stoffen) en wij gebruiken lak op waterbasis. Hierdoor geven de houten vloeren minder schadelijke stoffen af. Dit is belangrijk voor een gezonde leefomgeving.

100% Pure Wood

Hout is een grondstof dat al sinds jaar en dag een belangrijke schakel vormt in ons bestaan. Wij gebruiken hout om te bouwen, te communiceren, te reizen, als brandstof, ter decoratie en allerlei andere toepassingen.

Wanneer een houten vloer met 100% PURE WOOD gelabeld is, betekent dit dat er alleen hout van een hoge kwaliteit gebruikt is. Daarnaast kunnen wij garanderen dat deze vloer niet voortkomt uit massaproductie, maar dat deze zorgvuldig behandeld en op diverse punten in het proces gecontroleerd is.

100% PURE WOOD was voorheen een eigen label, nu vormt het een belangrijk onderdeel van Healthy Home. Er dient namelijk voor echt hout te worden gekozen om van alle voordelen van een Healthy Home te profiteren.

LEES MEER…

FSC®-gecertificeerd

Een groot deel van onze houten vloeren is FSC®-gecertificeerd, wat betekent dat het hout voortkomt uit verantwoord beheerde bossen. Met verantwoord bosbeheer doelt de FSC® op het behouden van bossen in leefgebied en zetten zij zich in voor de lokale bevolking. Een FSC®-bos blijft dus bos en wordt niet gekapt voor andere doeleinden zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.

Door FSC®-gecertificeerde producten te gebruiken draagt u dan ook bij aan de wereldwijde bescherming van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Hout als grondstof is dus milieuverantwoord. Zie onze FSC®-gecertificeerde producten.

Hoe wordt Healthy Home gepromoot?

Healthy Home wordt gepromoot op alle Cinzento kanalen. Denk hierbij aan de website, social media en magazines. Daarnaast zorgen wij ook dat Healthy Home in de StijlvolWONEN en WonenLandelijkeStijl magazines komt.

Healthy Home willen we ook in de showrooms van parketspecialisten promoten om de particulier verder te overtuigen. Hierbij helpen wij door Healthy Home promotiemateriaal aan te bieden, zoals brochures en stickers. Ook zijn de meeste Cinzento verpakkingen nu voorzien van een Healthy Home logo.

Heeft u interesse in Healthy Home promotiemateriaal? Neem dan contact met ons op via dit contactformulier of telefonisch via +31 318 437 111.

Healthy Home brochure

Bekijk ook

Waarom zou u Cinzento moeten aanbieden?

Lees hier waarom...